De leden van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal (EOMD) hebben de aanslag in het Parijse theater Bataclan overleefd. 

Op de Facebookpagina van de band staat nog dat de veiligheid van alle bandleden en crew nog niet gegarandeerd kan worden, maar familie en het management van EOMD liet via verscheidene sociale media weten dat alle band- en crewleden in veiligheid zijn gebracht.

Het is nog niet duidelijk in welke bezetting de band op het toneel stond toen de terroristen het theater binnenvielen. De Californische EOMD wisselt regelmatig van samenstelling. De band is een zogenoemde garagerockband en bestaat al sinds 1998.

Aanwezig

Een van de bekendste vaste bandleden is Josh Homme (Queens Of The Stone Age). Hij zou er in Parijs niet bij zijn geweest.

Tijdens het concert van de Amerikaanse rockband liepen gewapende mannen het theater in en begonnen op het publiek te schieten. 

Overstuur

De moeder van bandlid Jesse Hugh heeft aan Reuters laten weten dat ze haar zoon heeft gesproken na de aanslag en dat hij 'ongedeerd, maar erg overstuur was'. "Voor zover ik weet is de iedereen uit de band en crew teruggevonden."

Ook de vrouw van Julian Doro laat weten dat de band ongedeerd is. Dat zegt ze tegen The Washington Post. De drummer had zijn vrouw via de telefoon gesproken. 

De band uit het Californische Palm Desert is bezig aan een tour door Europa om het vierde album te promoten. Zondagavond zou de band een optreden geven in Brussel, maar dat is afgelast evenals het concert dat de band zaterdagavond in de Noord-Franse plaats Rijsel zou geven.

De band heeft laten weten de rest van de tour te cancelen, schrijft The New York Times.