Terwijl buiten het stadion bommen afgingen en er werd geschoten heeft Frankrijk het oefenduel met Duitsland vrijdagavond in Parijs met 2-0 gewonnen.

Na een minuut of twintig minuten spelen was een explosie zelfs hoorbaar in het Stade de France, gevolgd door een tweede explosie enkele minuten later. Er werd gewoon doorgespeeld.

De aanwezige Franse president François Hollande werd wel door zijn beveiligers uit het stadion gehaald en in veiligheid gebracht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

​Door de aanslagen bij het stadion vielen naar alle waarschijnlijkheid zes doden. Daarnaast raakten tientallen mensen gewond. Een woordvoerder van de politie meldde dat het gaat om twee zelfmoordaanslagen en een bomaanslag.

Om veiligheidsoverwegingen mochten de toeschouwers na afloop niet alle uitgangen van het stadion gebruiken. Een groot aantal mensen rende daarop het veld op en verbleef daar nog enige tijd.

Giroud

Frankrijk won het oefenduel met Duitsland overigens met 2-0. Olivier Giroud en invaller André-Pierre Gignac bezorgden de ploeg van bondscoach Didier Deschamps de zege op de wereldkampioen, die dinsdag in Hannover oefent tegen Nederland.

Bij de schietincidenten en explosies in Parijs zijn vrijdagavond zeker 120 doden en talloze gewonden gevallen.

Bekijk beelden van de evacuatie van het voetbalstadion na de wedstrijd:

Toeschouwers uit stadion geëvacueerd
Toeschouwers uit stadion geëvacueerd