Amedy Coulibaly, de terrorist die tijdens de aanslagen in Parijs een agent en vier burgers doodschoot, zou vrijdagochtend in het geheim zijn begraven in de buurt van Parijs.

Dat melden bronnen volgens persbureau AFP. De Franse nieuwszender BFM TV zegt dat zijn lichaam ligt in het islamitische gedeelte van een begraafplaats in Thiais, een stad ten zuiden van Parijs. 

Het lichaam van de terrorist zou woensdag vertrekken naar Mali, het land waar Coulibaly oorspronkelijk vandaan komt. De familie had gevraagd om het lichaam, maar de autoriteiten van Mali gaven op het laatste moment aan dat ze het niet wilden hebben. 

Het is niet duidelijk waarom de regering in Bamako zijn 'terugkomst' weigerde. Coulibaly is weer teruggebracht naar een forensisch instituut in Parijs.

Het lichaam zou volgens de regels dan begraven worden in zijn woonplaats. Maar volgens de betrokken gemeente Fontenay-aux-Roses stond de woning waar hij het laatst verbleef, niet op zijn naam, maar op die van zijn inmiddels voortvluchtige vriendin, Hayat Boumeddiene. Waarom hij in Thiais is begraven, meldden Franse media niet. De burgemeester van de gemeente wist nergens van

Broers

De twee daders van de aanslag op de redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo hebben ook hun laatste rustplaats in Frankrijk.

Saïd Kouachi, de oudste van de twee broers, is in een anoniem graf gelegd in de stad Reims. De jongste van de broers, Chérif, ligt in een anoniem graf in de plaats Gennevilliers ten noorden van Parijs.

Vuurgevecht

De drie terroristen kwamen twee weken geleden op dezelfde wijze om het leven. De twee broers verschansten zich, na een klopjacht van ruim twee dagen, in een drukkerij in Dammartin-en-Goële. Ze werden gedood na een vuurgevecht met de politie.

Coulibaly hield op dezelfde dag een onbekend aantal mensen gegijzeld in een Joodse supermarkt in Parijs. Ook hij werd neergeschoten door de politie. 

Dit is wat we nu weten over de aanslag in Parijs

Zie ook: Profiel 'tegendraads' Charlie Hebdo l Dossier van de aanslag