In Frankrijk is dinsdag ophef ontstaan over berichten in de media dat de medewerkers van een Aldi-winkel in Dammartin-en-Goële verloren uren moesten inhalen.

Zij werden anderhalve week geleden bij de gijzelingsactie in een nabijgelegen drukkerij geëvacueerd. De ongeveer vijftien werknemers en de vakbonden zouden woedend op dat besluit van de directie van de supermarktketen hebben gereageerd.

Volgens de winkelketen is er echter niets aan de hand. De werknemers zullen er niet in salaris op achteruitgaan en geen enkel verloren uur hoeft te worden ingehaald, liet de leiding van de winkelketen weten. Dit is volgens het bedrijf maandag aan de werknemers meegedeeld.

De werknemers moesten vrijdagmiddag 16 januari de zaak op enkele tientallen meters van de drukkerij verlaten. Dat was een halfuur voordat een speciale eenheid van de politie een einde aan de gijzelingsactie maakte. De broers Kouachi hielden toen al uren de drukkerij op een industrieterrein in de plaats bij Parijs bezet.

De broers hadden twee dagen eerder een aanslag gepleegd in het redactiekantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo, waarbij twaalf mensen werden vermoord.

Vakantiedag

Er waren ook vier werknemers die de bewuste vrijdag avonddienst hadden en niet bij de winkel konden komen. Volgens de media zouden zij dat als een vakantiedag moeten beschouwen, maar volgens de winkelketen is daar geen sprake van.

Dit is wat we nu weten over de aanslag in Parijs

Zie ook: Profiel 'tegendraads' Charlie Hebdo l Dossier van de aanslag