De nieuwste uitgave van Charlie Hebdo heeft een afbeelding van de profeet Mohammed op de cover met een traan op zijn wang. Hierbij houdt hij een bord vast met de tekst "Je suis Charlie" en "Alles is vergeven".

Dat meldt de Franse krant Libération maandagavond.

De komende uitgave van het satirische weekblad die woensdag uitkomt, zal een oplage hebben van drie miljoen stuks en niet een miljoen stuks zoals eerder was aangekondigd. Normaal heeft het blad een oplage van ongeveer 70.000 stuks. 

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo vorige week woensdag was juist vanwege cartoons over de islam. Twaalf mensen kwamen hierbij om het leven. ''Je suis Charlie'' (ik ben Charlie) werd daarna wereldwijd een steunbetuiging aan de slachtoffers.

Video: Cartoon met Mohammed op cover Charlie Hebdo

Ademhalen

''Natuurlijk gaan we door met Charlie Hebdo. Tekenen is voor ons net zoiets als ademhalen." Dat heeft Gérard Biard, redactiechef van het Franse satirische tijdschrift, gezegd in een interview met De Telegraaf dinsdag.

Biard, die zelf tijdens de aanslag in Londen was, zegt dat de nieuwste editie van Charlie Hebdo zo ''gewoon mogelijk" moest worden.

''We hebben besloten dat het geen blad vol necrologieën of eerbetonen moet worden", aldus Biard. ''Het wordt een krant zoals we 'm al 22 jaar maken: zestien pagina's, de toon blijft onveranderd.''

Volgens Biard staat iedereen erin, ook de omgekomen tekenaars. Er lagen nog ongepubliceerde cartoons op de plank die nu in de nieuwe editie staan. ''Ja, we hebben ook gelachen, toen we bezig waren met het nieuwe nummer. Als we doorgaan met Charlie, blijven we ook lachen.''

Dit is wat we nu weten over de aanslag in Parijs

Zie ook: Profiel 'tegendraads' Charlie Hebdo l Dossier van de aanslag