Charlie Hebdo vindt onderdak bij Libération

De Franse krant Libération biedt de redactie van Charlie Hebdo voorlopig onderdak. Veel redacteuren van dat weekblad werden gedood of verwond bij de aanslag van woensdag op hun kantoor. 

De resterende redactieleden hebben het aanbod van Libération geaccepteerd om tijdelijk aan te schuiven op de redactie van de krant.

''Voor Libération was de uitnodiging vanzelfsprekend. Wij hebben ze al eerder opgevangen na de aanslag van 2011 (op het kantoor van Charlie Hebdo, red.). We zullen ze in alles voorzien wat ze nodig hebben om hun krant te maken'', staat op de website van Libération.

De redactie van het getroffen weekblad neemt vrijdag al haar intrek in het gebouw, waar ze een hele verdieping tot haar beschikking krijgt. De politie zal volgens de topman van Libération, Pierre Fraidenraich, alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen nemen.

De minister van Cultuur, Fleur Pellerin, wil volgens France 5 1 miljoen euro uit een noodfonds halen voor het blad.

The Guardian

Ook andere bedrijven en media uit Frankrijk en daarbuiten schieten het blad, dat al langere tijd financieel krap zit, te hulp. Zo heeft de Britse krant The Guardian het tijdschrift 100.000 pond (128.000 euro) beloofd ''om te helpen verzekeren dat het niet monddood wordt gemaakt'', twitterde hoofdredacteur Alan Rusbridger donderdag.

Verder werken bijvoorbeeld de krant Le Monde en de Franse publieke omroep aan plannen om het tijdschrift te ondersteunen. 

Dit is wat we nu weten over de aanslag in Parijs

Zie ook: Profiel 'tegendraads' Charlie Hebdo l Dossier van de aanslag

Lees meer over:
Tip de redactie