Het door een terroristische aanslag getroffen weekblad Charlie Hebdo zal volgende week gewoon verschijnen. 

Columnist Patrick Pelloux heeft dat donderdag verzekerd aan de krant Le Parisien. Volgens het Franse L'Express zullen er één miljoen exemplaren verschijnen.

''We gaan door, we hebben besloten volgende week uit te komen. Iedereen staat erachter'', zegt Pelloux. Volgens de schrijver, die in het dagelijks leven arts is, komt de redactie van het tijdschrift op korte termijn bijeen.

Eerder zeiden enkele grote Franse mediabedrijven de handen ineen te slaan om de toekomst van het weekblad veilig te stellen. 

Radio France, France Televisions (beiden onderdeel van de Franse publieke omroep) en de krant Le Monde hebben een gezamenlijke verklaring naar buiten gebracht, waarin de media zeggen het blad persoonlijke en materiële steun te verlenen. Er werd in de verklaring niet in detail uitgelegd welke goederen er klaar zouden staan.

Je suis Charlie 

De website van Charlie Hebdo staat nog altijd op zwart na de bloedige aanslag op de redactie van woensdag. Slechts de tekst "Je Suis Charlie" staat er sinds woensdag.

Inmiddels staat er ook een link naar een pdf-bestand met daarin op afzonderlijke pagina's de inmiddels beroemde drie woorden in zeven talen: Russisch, Spaans, Portugees, Italiaans, Duits, Arabisch en Farsi.

Er wordt verder geen uitleg gegeven over wat er met de pdf wordt bedoeld of beoogd. De velletjes doken in vele talen al wereldwijd op bij demonstraties voor de vrijheid van meningsuiting. Met deze kant-en-klare bordjes met zwarte achtergrond worden betogers bediend.

Aanslag

Woensdag werden onder meer tien werknemers van het Franse satireblad doodgeschoten tijdens een terroristische aanslag op de hoofdredactie van Charlie Hebdo.

Het satirische weekblad Charlie Hebdo is oorspronkelijk opgericht in 1969. Het linkse blad ageert met behulp van spotprenten, humor, tirades, essays en nieuwsverhalen tegen extreemrechts, religies en de traditionele politiek.

Dit is wat we nu weten over de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs | Dossier aanslag Parijs | Reacties

Achtergrond: Tegendraads Charlie Hebdo protesteert tegen extreemrechts, religie en politiek