Meerdere Franse moskeeën lijken donderdag doelwit te zijn geworden, na de aanslag woensdag op het magazine Charlie Hebdo in Parijs. 

Dat meldt persbureau AFP

Op verschillende plaatsen in Frankrijk zijn bij moskeeën ontploffingen geweest en schoten afgevuurd.

Nabij een moskee in Villefranche-sur-Saône, in het oosten van Frankrijk bij Lyon, is donderdagochtend een explosie geweest. Er vielen geen gewonden, wel sneuvelden wat ruiten. De explosie was in een kebabzaak.

Video: Explosie bij kebabzaak

De burgemeester van de stad vermoedt dat de explosie te maken heeft met de aanslag woensdag op Charlie Hebdo in Parijs. ''Ik vrees dat dit verband heeft met de dramatische gebeurtenis van woensdag'', zegt hij tegen de krant Le Progrès.

Maar een politiebron heeft tegen de krant 20 Minutes gezegd dat er geen verband is met de aanslag in Parijs. Het zou om een criminele actie gaan.

De explosie gebeurde rond 6.00 uur. Er was geen gaslek, aldus de krant. De politie heeft de wijk afgesloten.

Le Mans

Ook zouden er, volgens de eerste berichten, in de nacht van woensdag op donderdag vier oefengranaten zijn gegooid naar een moskee in Le Mans, ten westen van Parijs. Eén daarvan ontplofte. Er vielen geen gewonden en er werd geen schade aangericht. 

In Port-la-Nouvelle bij Narbonne werden schoten afgevuurd in de richting van een gebedshuis een uur na afloop van het avondgebed. Daarbij werd een handvuurwapen gebruikt, aldus het Openbaar Ministerie.

Dit is wat we nu weten over de aanslag in Parijs

Zie ook: Profiel 'tegendraads' Charlie Hebdo l Dossier van de aanslag