Ten zuiden van Parijs is donderdagochtend een agente gedood in een schietpartij op straat. Volgens de Franse politie is er geen aanwijsbaar verband met de schietpartij van woensdag, waarbij gewapende mannen twaalf mensen doodden.

Bij de schietpartij, rond 7.15 uur, raakte ook een burger gewond. Sky News meldt dat er mogelijk twee schutters waren. Een van de daders zou zijn opgepakt, de ander is voortvluchtig. 

De opgepakte verdachte zou niet een van de twee hoofdverdachten zijn die worden gezocht in verband met de aanslag van woensdag. Het gaat volgens de eerste berichten om een 52-jarige man met een lange criminele geschiedenis. 

France Info meldt dat er meerdere keren werd geschoten, mogelijk met een automatisch wapen. Premier Manuel Valls omschreef het incident als ernstig en vroeg de media zeer voorzichtig te zijn in het verstrekken van informatie.

De schietpartij deed zich voor tussen Montrouge en Malakoff, buitenwijken van Parijs. Na een auto-ongeluk snelden agenten naar de plaats van het ongeluk. Twee mannen in zwarte kleding zouden vervolgens hebben geschoten. 

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de schietpartij gezien als een terreurdaad. Een speciale afdeling heeft het onderzoek overgenomen, meldden Franse media.

Video: Opnieuw schietpartij in Parijs

Gezocht

Eerder gaf een van de drie verdachten van de schietpartij in en bij het kantoor van Charlie Hebdo, de 18-jarige Hamyd Mourad, zichzelf aan bij de politie in het Noord-Franse Charleville-Mézières. Naar de twee schutters, de broers Cherif en Said Kouach, 32 en 34 jaar, werd nog gezocht. 

Valls verklaarde donderdagochtend dat in de nacht van woensdag op donderdag zeven mensen zijn gearresteerd. 

Gewapende mannen drongen woensdag het kantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo binnen en schoten in totaal twaalf mensen dood. Ze vluchtten met de auto. 

Dit is wat we nu weten over de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs | Dossier aanslag Parijs | Reacties

Achtergrond: Tegendraads Charlie Hebdo protesteert tegen extreemrechts, religie en politiek