Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rafael Nadal

Nadal gaat bij rentree in Cincinnati onderuit tegen angstgegner Coric

Rafael Nadal heeft in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een nederlaag geleden bij zijn rentree op de tennisbaan. De 22-voudig Grand Slam-winnaar verloor van Borna Coric op het Masters-toernooi van Cincinnati.
Door onze sportredactie

Coric, die door een blessure is weggevallen uit de top van de ATP-ranglijst en nu de nummer 152 is, trok in drie sets aan het langste eind. Na bijna drie uur was het 7-6 (9), 4-6 en 6-3 in het nadeel van Nadal, die niet zichzelf was en 23 onnodige fouten noteerde.

In de tiebreak van de eerste set liet Nadal twee setpunten liggen, waarna Coric bij zijn derde kans wél toesloeg. Nadat de 36-jarige Spanjaard de schade in de tweede set had gerepareerd, werd een break in de zesde game van de beslissende set hem fataal.

Nadal heeft een negatieve balans tegen de 25-jarige Coric, die drie van de vijf onderlinge ontmoetingen won. De Kroaat was exact zes jaar geleden ook al eens de betere in Cincinnati en klopte Nadal in 2014 als zeventienjarige in Basel.

"Ik speelde duidelijk niet mijn beste partij, maar dat kan gebeuren", zei Nadal na zijn nieuwste nederlaag tegen Coric. "Ik heb het het hier vaak lastig. Wetende dat ik uit een moeilijke periode kom, kan ik deze nederlaag vrij makkelijk accepteren."

De toeschouwers in Cincinnati zagen Rafael Nadal in drie sets verliezen.

Nadal werkt toe naar US Open

Begin juli besloot Nadal om zich met een buikspierblessure terug te trekken van Wimbledon. Hij zou er in de halve finales tegen Nick Kyrgios spelen, maar kwam tot de conclusie dat het geen optie was om de baan op te gaan.

De voormalige nummer één van de wereld wilde aanvankelijk begin deze maand in Montreal zijn rentree maken, maar besloot die uit te stellen omdat hij nog wat last had van zijn kwetsuur.

Nadal bereidt zich net als de rest voor op de US Open, het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar, dat op maandag 29 augustus begint. De Spanjaard was er in 2010, 2013, 2017 en 2019 de beste.


Lees meer over:

TennisRafael NadalMasters Cincinnati

Aanbevolen artikelen