Tennisster Arianne Hartono heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de tweede ronde van het WTA-toernooi van Vancouver bereikt. De 26-jarige Groningse was in twee sets te sterk voor Eugenie Bouchard, de voormalige nummer vijf van de wereld (6-2 en 6-2).

Het was voor de 28-jarige Bouchard na zeventien maanden de eerste wedstrijd in het enkelspel. De Canadese kende afgelopen jaren veel blessureleed, liet zich opereren aan haar rechterschouder en maakte een vrije val op de wereldranglijst.

Bouchard behoorde in 2014 en 2015 geruime tijd tot de top tien van de wereld. In 2014 haalde ze de finale van Wimbledon en was ze op zowel de Australian Open als Roland Garros halvefinalist.

Hartono is de huidige nummer 166 van de wereld. Ze stuit in de tweede ronde op de Amerikaanse Emma Navarro, die twee plaatsen lager staat op de mondiale ranglijst.

Begin dit jaar maakte Hartono haar Grand Slam-debuut. In Melbourne knokte ze zich door het kwalificatietoernooi van de Australian Open, waarna ze in de eerste ronde in drie sets onderuitging tegen Amanda Anisimova. Vier maanden eerder debuteerde ze op de WTA Tour.