Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Casper Ruud

Tsitsipás en Ruud maken ijzersterk Team Europa compleet voor Laver Cup

Stéfanos Tsitsipás en Casper Ruud hebben Team Europa compleet gemaakt voor de strijd om de Laver Cup. De nummer vijf en zeven van de wereld voegen zich bij Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray en Roger Federer.
Door onze sportredactie

Voor Tsitsipás (23) wordt het zijn derde deelname aan het evenement, voor Ruud (23) zijn tweede.

"Dit is een uitzonderlijk team. Stéfanos en Casper zijn de toonaangevende spelers van de volgende generatie. Ik heb geen twijfel dat zij hun kans zullen grijpen naast de 'Big Four'", zei captain Björn Borg.

In de Laver Cup neemt een team uit Europa het op tegen een team dat bestaat uit tennissers van buiten Europa. Alle vier de edities van dit toernooi zijn gewonnen door Team Europa, dat afgelopen jaar bestond uit Daniil Medvedev, Tsitsipás, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Matteo Berrettini en Ruud.

Londen is decor van Laver Cup

Team Wereld is nog niet compleet. Er zijn nog twee plekken in te vullen. Félix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman en Jack Sock zijn al vastgelegd door het team van captain John McEnroe.

De vijfde editie van de strijd om de Laver Cup wordt tussen 23 en 25 september georganiseerd. Het toernooi wordt gespeeld in de O2 Arena in Londen.

Laver Cup-edities:

  • 2017: Team Europa - Team Wereld 15-9
  • 2018: Team Europa - Team Wereld 13-8
  • 2019: Team Europa - Team Wereld 13-11
  • 2021: Team Europa - Team Wereld 14-1

Lees meer over:

TennisLaver Cup

Aanbevolen artikelen