Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Serena Williams

In beeld De hoogtepunten van 23-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams

Serena Williams heeft in haar loopbaan 23 Grand Slams gewonnen, vier olympische medailles veroverd en won zo'n 91 miljoen euro aan prijzengeld. Naast haar erelijst speelde de Amerikaanse tennisster vele wedstrijden tegen haar zus Venus Williams, die ook haar dubbelpartner was tijdens haar tenniscarrière.
Door onze sportredactie
Serena Williams US Open 1999
In 1999 won Serena Williams op zeventienjarige leeftijd haar eerste Grand Slam-titel op de US Open. Ze heeft tweemaal alle vier de Grand Slam-toernooien achter elkaar gewonnen, verdeeld over twee kalenderjaren.
Serena en Venus Williams
Ook in het dubbelspel was Williams samen met haar zus Venus zeer succesvol. Tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney wisten de zussen hun eerste gouden medaille te veroveren door te winnen van het Nederlandse duo Miriam Oremans en Kristie Boogert.
Serena Williams en Venus Williams Wimbledon 2002
In 2002 won Williams haar eerste Wimbledon-titel. Ze versloeg haar zus Venus in de finale met 4-6, 6-4 en 6-2. Zij won dat jaar Roland Garros, Wimbledon en de US Open door telkens haar zus in de finale te verslaan.
Serena Williams Roland Garros 2002
2002 was het succesjaar van de Amerikaanse tennisster. Ze bereikte de finale in tien van de dertien toernooien waaraan ze deelnam en won er acht. Williams steeg dat jaar voor het eerst naar de eerste plaats op de wereldranglijst.
Serena Williams 2007
Een grote concurrent voor Williams was Maria Sharapova. In 2007 versloeg ze de Russin met overmacht in de finale van de Australian Open: 6-1 en 6-2.
Serena Williams
In 2008 was er weer sprake van een 'Sister Act'. Het duel tussen de zussen werd dit keer met 7-5 en 6-4 gewonnen door Venus Williams. De teleurgestelde Serena won later op de avond nog wel samen met haar zus opnieuw de dubbelfinale van Wimbledon. Ze beëindigde het jaar met haar derde US Open-titel.
Serena Williams 2012
2012 begon voor Williams teleurstellend met een blessure aan haar enkel. Later in het seizoen wist ze op de Olympische Spelen in Londen en op Wimbledon zowel het enkel- als het dubbelspeltoernooi te winnen, in beide gevallen zonder setverlies.
Serena Williams 2017
In 2017 won Williams de Australian Open, haar laatste Grand Slam-titel. Met deze winst werd ze de tennisster met de meeste Grand Slam-titels in het enkelspel in het 'Open Era'. Op 19 april dat jaar maakte zij bekend dat ze wegens zwangerschap de rest van het jaar niet meer zou spelen.
Serena Williams 2022
Williams speelde tijdens Wimbledon 2022 haar laatste Grand Slam-wedstrijd. Het was haar comeback na een jaar zonder competitietennis. Ze verloor de wedstrijd van Harmony Tan met 7-5, 1-6 en 7-6 (7).

Lees meer over:

TennisSerena Williams

Aanbevolen artikelen