Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Daniil Medvedev

Medvedev denkt in hardcourtseizoen profijt te hebben van Wimbledon-uitsluiting

Daniil Medvedev denkt dat zijn uitsluiting op Wimbledon hem komend najaar weleens goed kan uitkomen. De Russische nummer één van de wereld heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op het Amerikaanse hardcourtseizoen.
Door onze sportredactie

Wimbledon besloot deze zomer alle Russische en Belarussische tennissers te weren vanwege de oorlog in Oekraïne. Het betekende dat namen als Medvedev, Andrey Rublev en Aryna Sabalenka afwezig waren op het Grand Slam-toernooi.

"Ik moest het accepteren, want ik kon het besluit van Wimbledon niet veranderen en moest de regels volgen. Het was een kwestie van er niet in blijven hangen en niet steeds maar te balen dat ik er niet was", aldus Medvedev voorafgaand aan het Masters-toernooi van Montreal.

"Ik ben nu in staat geweest een erg goede voorbereiding te draaien op de US Open Series, wat normaal gesproken moeilijk is vanwege Wimbledon. Fysiek voel ik me 100 procent fit en mentaal ben ik er klaar voor. Ik ben erg blij met mijn titel in Los Cabos van vorige week."

'Ik ben nog steeds Daniil Medvedev'

Zonder een set af te staan pakte Medvedev vorige week de titel in Mexico. Hij verloor er in totaal slechts 23 games. De 26-jarige Rus mag eind deze maand onder neutrale vlag aan de US Open meedoen. Vorig jaar pakte hij de titel in New York, waar hij in de eindstrijd Novak Djokovic de baas was.

Dat hij Rusland dit jaar niet vertegenwoordigt, maakt Medvedev weinig uit. "Om eerlijk te zijn, draait het voor mij om het tennis. Ik hou van mijn baan en ik ben nog steeds Daniil Medvedev. Nog altijd wil ik grote titels pakken en belangrijke wedstrijden winnen. Dat is niet veranderd."

Medvedev is als eerste geplaatst in Montreal, waar Djokovic en Rafael Nadal ontbreken. Vorig jaar pakte Medvedev de titel op het Masters-toernooi in Canada door de Amerikaan Reilly Opelka in de finale te verslaan.


Lees meer over:

TennisDaniil Medvedev

Aanbevolen artikelen