Wimbledon gaat in beroep tegen de geldboete van 1 miljoen dollar (zo'n 960.000 euro) die het toernooi opgelegd heeft gekregen wegens het weren van de Russische en Belarussische tennissers. De organisatie van het Grand Slam-toernooi kreeg de boete van de WTA, de belangenbehartiger in het vrouwentennis.

"Er is sprake van een juridische procedure, dus ik kan geen specifiek commentaar geven, maar ik kan zeggen dat we bij de beslissing blijven die we hebben genomen. We hebben beroep aangetekend", zei directeur Sally Bolton maandag.

Het Londense toernooi, dat het "betreurt dat het wordt gestraft voor het afkeuren van de oorlog in Oekraïne", hoopt naar verluidt op steun van de Britse regering.

"We hebben lang en diep nagedacht over onze beslissing en die was erg moeilijk", aldus Bolton. "We hebben ook bedacht wat de gevolgen kunnen zijn, maar het was de juiste keuze voor ons."

Ook voorbereidingstoernooien zonder Russen en Belarussen

De Russen en Belarussen waren in aanloop naar Wimbledon ook niet welkom op de voorbereidingstoernooien in Eastbourne, Nottingham en Birmingham.

Tennisbond WTA heeft de Lawn Tennis Association en de All England Lawn Tennis and Croquet Club volgens Engelse media boetes opgelegd van respectievelijk 750.000 en 250.000 dollar.

Wimbledon is maandag begonnen aan de tweede week. De tennisbonden besloten na het weren van de Russen en Belarussen geen punten toe te kennen in Londen.