Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ruud en tweevoudig winnaar Murray onderuit op Wimbledon, Djokovic wel verder

Casper Ruud is op Wimbledon al in de tweede ronde uitgeschakeld. De als derde geplaatste Noor, die op Roland Garros nog de finale haalde, verloor woensdag in vier sets van de Fransman Ugo Humbert: 6-3, 2-6, 5-7 en 4-6. Ook tweevoudig winnaar Andy Murray werd uitgeschakeld. Novak Djokovic haalde de derde ronde wel.
Door NU.nl

Ruud en Wimbledon waren ook in het verleden geen goede combinatie. Bij zijn twee vorige deelnames, in 2019 en 2021, verloor de 23-jarige Noor zelfs al in de eerste ronde. In de aanloop naar Wimbledon ging hij op het gras van Queen's eveneens direct onderuit.

Tegen Humbert, de nummer 112 van de wereld, begon Ruud nog wel uitstekend. Na de eerste set gewonnen te hebben, lukte er echter weinig meer bij nummer zes van de wereldranglijst.

In zowel de tweede als de derde set leverde Ruud twee keer zijn service in. Na een nieuwe break tegen op 4-4 in de vierde set wist hij een nederlaag niet meer af te wenden.

Novak Djokovic gaf de Australiër Thanasi Kokkinakis geen schijn van kans.

Djokovic simpel verder, doek valt voor Murray

Djokovic liet juist zien de topfavoriet te zijn om voor de zevende keer Wimbledon te winnen. De Serviër walste met 6-1, 6-4 en 6-2 over de Australiër Thanasi Kokkinakis heen.

De als eerste geplaatste Serviër had in de eerste ronde nog vier sets nodig om zich te ontdoen van de Koreaan Kwon Soon-woo. Tegen Kokkinakis, de mondiale nummer 79, maakte hij een veel betere indruk en na precies twee uur maakte hij het af op zijn tweede matchpoint.

De nummer drie van de wereld hoopt in Londen zijn 21e Grand Slam-titel te pakken en zijn eerste in een jaar tijd. Hij speelt in de derde ronde tegen zijn landgenoot Miomir Kecmanovic, die als 25e is geplaatst.

Voor Murray zit het toernooi er al op. De 35-jarige Schot moest zijn meerdere erkennen in de twee jaar oudere John Isner. De sterk serverende Amerikaan zegevierde met 6-4, 7-6 (4), 6-7 (3) en 6-4.

De vroege uitschakeling van de winnaar van 2013 en 2016 is geen heel grote verrassing. In aanloop naar het toernooi had hij last van een buikspierblessure. Een week geleden gaf de mondiale nummer 52 nog aan dat hij de training had hervat, maar nog niet alle slagen goed kon uitvoeren.

Jean-Julien Rojer
Jean-Julien Rojer ging in het dubbelspel al in de eerste ronde onderuit.

Voormalig kampioen Rojer strandt in eerste ronde dubbelspel

Jean-Julien Rojer bleef in de eerste ronde van het mannendubbelspel steken. Rojer verloor samen met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador van de Amerikanen Jack Sock en Denis Kudla. Het werd 7-6 (4), 6-3 en 6-4.

Rojer en Arévalo wonnen begin deze maand nog Roland Garros. Voor de veertigjarige Rojer, de nummer elf van de wereld, was dat zijn derde Grand Slam-titel. In 2015 schreef hij Wimbledon op zijn naam en in 2017 de US Open.

Wesley Koolhof wist zich met de Brit Neal Skupski wel te plaatsen voor de tweede ronde. Koolhof en Skupski waren de Argentijnen Facundo Bagnis en Diego Schwartzman met 6-3, 7-5 en 6-3 de baas.

In het vrouwendubbelspel bereikten Demi Schuurs en Arianne Hartono de tweede ronde. Het Nederlandse duo was met 6-3 en 6-4 te sterk voor het Britse duo Jodie Burrage/Eden Silva.


Lees meer over:

TennisNovak DjokovicWimbledonCasper Ruud

Aanbevolen artikelen