Lesley Pattinama-Kerkhove is dicht bij een plaats in het hoofdtoernooi van Wimbledon. De dertigjarige Nederlandse won woensdag in de tweede ronde van de kwalificaties met 7-5, 2-6 en 6-4 van de Spaanse Andrea Lázaro García. Arianne Hartono werd uitgeschakeld.

Pattinama-Kerkhove, de nummer 142 van de wereld, leek af te stevenen op een nederlaag. In de laatste set kwam ze tegen de mondiale nummer 201 een dubbele break achter (1-4). Daarna rechtte ze haar rug en leverde geen game meer in.

In de derde ronde van het kwalificatietoernooi neemt Pattinama-Kerkhove het op tegen de Amerikaanse Christina McHale (WTA-242). Als ze die partij wint, verdient ze een ticket voor het hoofdtoernooi.

Pattinama-Kerkhove stond twee keer in het hoofdschema in Londen. Bij haar debuut in 2019 strandde de in Spijkenisse geboren tennisster in de eerste ronde. Vorig jaar won ze in de openingsronde verrassend van Svetlana Kuznetsova. De Spaanse oud-winnares Garbiñe Muguruza bleek vervolgens duidelijk een paar maatjes te groot.

Hartono verliest in tweede ronde

Hartono redde het woensdag niet in de tweede kwalificatieronde. De nummer 161 van de wereld begon nog wel goed tegen de Amerikaanse Emina Bektas (WTA-225), maar ging in drie sets onderuit: 6-3, 2-6 en 6-4. Een break in de derde game van de laatste set werd haar fataal.

Suzan Lamens en Indy de Vroome werden dinsdag uitgeschakeld in de kwalificaties. Arantxa Rus is als enige Nederlandse tennisster dankzij haar ranking direct toegelaten. Bij de mannen doen Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en de met een wildcard uitgenodigde Tim van Rijthoven mee.

Arianne Hartono werd in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld.

Arianne Hartono werd in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld.
Arianne Hartono werd in de tweede kwalificatieronde uitgeschakeld.
Foto: ANP