Rafael Nadal is zeer content met zijn overwinning op Botic van de Zandschulp in de derde ronde van Roland Garros. De 21-voudig Grand Slam-winnaar hoefde maar negen games af te staan aan de beste Nederlandse tennisser (6-3, 6-2 en 6-4).

"Het was een zeer goede test en ik speelde zonder enige twijfel mijn beste wedstrijd van het toernooi", zei de 35-jarige Nadal. "Ik ben erg tevreden over mijn niveau tijdens de eerste twee sets en het begin van de derde set."

"Dat is erg goed nieuws en ik ga zaterdag weer de trainingsbaan op in de wetenschap dat ik mijn niveau flink heb weten op te krikken. Ik moet dit nu vasthouden en blijven werken aan specifieke dingen. Ik probeer dan weer klaar te zijn voor de wedstrijd van zondag."

Van de Zandschulp kwam er tegen Nadal vrijwel geen moment aan te pas. De nummer 29 van de wereld knokte zich in de derde set nog terug van een 4-0-achterstand, maar setwinst zat er niet in.

Rafael Nadal was een maatje te groot voor Botic van de Zandschulp.

Rafael Nadal was een maatje te groot voor Botic van de Zandschulp.
Rafael Nadal was een maatje te groot voor Botic van de Zandschulp.
Foto: EPA

Nadal komt oom Toni tegen in achtste finales

In de volgende ronde is Félix Auger-Aliassime de tegenstander van Nadal en dat is een pikant duel. De Canadees wordt namelijk bijgestaan door Nadals oom, Toni Nadal, met wie Nadal grote successen vierde. Toni Nadal zou hebben aangegeven dat hij Auger-Aliassime niet gaat coachen in het duel met zijn neef.

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik maak me er niet druk om. Voor mij is het geen kwestie", aldus Nadal. "Ik weet dat hij het beste voor mij wil. En nu begeleidt hij een andere speler, geen enkel probleem."

Nadal ging ook in op de aanwezigheid van Zinédine Zidane op de tribune van Court Suzanne-Lenglen. "Ik zag hem niet zitten, maar ik wist wel dat hij er was, omdat het publiek zijn naam scandeerde", zei de nummer vijf van de wereld, een groot fan van Real Madrid. "Ik heb na de wedstrijd niet de kans gehad om hem te zien of te spreken."

Nadal schreef Roland Garros dertien keer op zijn naam. De laatste keer was in 2020. Vorig jaar strandde de Spanjaard in de halve finales.