Directeur Richard Krajicek blijft nog zeker tot en met 2025 verbonden aan het tennistoernooi in Rotterdam. ABN AMRO blijft de komende drie jaar sponsor en naamgever van het evenement in Ahoy. De organisatie maakte woensdag bovendien bekend dat Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor een wildcard hebben ontvangen voor de editie van dit jaar.

Het ATP-toernooi in Rotterdam wordt volgende maand voor de 49e keer gehouden. De vijftigjarige Krajicek is sinds 2004 directeur.

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt tussen 5 en 13 februari vanwege de geldende coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. "In augustus zei ABN al dat het toernooi hoe dan ook zou doorgaan. Het plaatje is helemaal mooi, nu nog publiek", zei Krajicek.

Wereldtoppers als Daniil Medvedev, Stéfanos Tsitsipás en Hubert Hurkacz hebben hun deelname toegezegd.

Vorig jaar moest het ATP-toernooi van Rotterdam ook al zonder fans worden afgewerkt. Toen ging de Rus Andrey Rublev met de bokaal aan de haal. Hij zal komende maand zijn titel verdedigen in de havenstad.

Botic van de Zandschulp doet volgende maand mee in Rotterdam.

Botic van de Zandschulp doet volgende maand mee in Rotterdam.
Botic van de Zandschulp doet volgende maand mee in Rotterdam.
Foto: Getty Images

Wildcards voor Van de Zandschulp en Griekspoor

Van de Zandschulp en Griekspoor waren beiden op basis van hun ranking in eerste instantie niet toegelaten tot het hoofdtoernooi. De 26-jarige Van de Zandschulp is de nummer 57 van de wereld, de 25-jarige Griekspoor staat vijf plekken lager.

Van de Zandschulp wist nog nooit een wedstrijd te winnen in Ahoy, Griekspoor haalde twee keer de tweede ronde. Hij won in Rotterdam van Stan Wawrinka en Karen Khachanov.

"Het is mogelijk dat Van de Zandschulp na afmeldingen alsnog op zijn ranking wordt toegelaten. In dat geval geef ik de wildcard aan een andere Nederlander", zei Krajicek.

Van de Zandschulp en Griekspoor zijn op dit moment nog in Melbourne voor de Australian Open. De Veenendaler speelt donderdagochtend (Nederlandse tijd) in de tweede ronde tegen Richard Gasquet. Griekspoor werd woensdag uitgeschakeld.