Wesley Koolhof heeft in de aanloop naar de Australian Open zijn tweede toernooizege op rij geboekt. De Nederlander en Neal Skupski schreven het ATP-toernooi van Adelaide op hun naam.

In de finale waren Koolhof en zijn Britse dubbelpartner in twee sets te sterk voor de Uruguayaan Ariel Behar en Gonzalo Escobar uit Ecuador: 7-6 (5) en 6-4.

Een week geleden veroverden de 32-jarige Koolhof en zijn leeftijdsgenoot Skupski al de dubbeltitel in Melbourne. De Gelderlander pakte in Adelaide zijn negende titel op de ATP Tour.

Koolhof en Skupski vormen pas sinds kort een koppel. Koolhof maakte eind vorig jaar een einde aan de samenwerking met landgenoot Jean-Julien Rojer.

Met een nieuwe titel op zak keren Koolhof en Skupski terug naar Melbourne, waar ze gaan meedoen aan de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar begint maandag.

De loting voor het dubbelspel wordt komende week verricht. Koolhof, de nummer 21 van de wereld in het dubbelspel, bereikte vorig jaar de laatste zestien in Melbourne.