Rafael Nadal heeft na bijna vijf maanden afwezigheid zijn rentree op de tennisbaan gemaakt. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar begon met een zege zonder setverlies aan het ATP-toernooi van Melbourne en wacht nu een partij tegen Tallon Griekspoor.

Nadal, die in de eerste ronde een bye had, was in zijn tweederondepartij een maatje te groot voor Ricardas Berankis uit Litouwen. Het werd in iets meer dan anderhalf uur 6-2 en 7-5 voor de 35-jarige Spanjaard.

In het afgelopen half jaar worstelde Nadal met een voetblessure. Hij kwam na Roland Garros alleen nog in actie op het ATP-toernooi van Washington, in de aanloop naar de US Open. Hij werd in de Amerikaanse hoofdstad in de derde ronde uitgeschakeld en besloot vervolgens zijn seizoen al te beëindigen.

Nadal maakte afgelopen maand zijn officieuze rentree op een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. De voormalig nummer één van de wereld testte daarna bij terugkeer in Spanje positief op het coronavirus, maar herstelde snel.

Begin deze week boekte de huidige nummer zes van de wereld met zijn landgenoot Jaume Munar al een overwinning in het dubbelspel in Melbourne. Na zijn overwinning op de Litouwer Berankis is Griekspoor zijn volgende opponent.

Osaka en Halep winnen ook in Melbourne

In de aanloop naar de Australian Open boekten ook Naomi Osaka en Simona Halep een overtuigende zege in Melbourne. De als eerste geplaatste Osaka was in de tweede ronde binnen een uur klaar met de Belgische Maryna Zanevska: 6-1, 6-1.

Halep stond als nummer twee van de plaatsingslijst slechts één game meer af in haar ontmoeting met haar landgenote Elena-Gabriela Ruse. De partij eindigde in 6-2 en 6-1.

Osaka en Halep kwamen afgelopen seizoen om uiteenlopende redenen weinig in actie. De Japanse kampte met mentale problemen, de Roemeense had fysieke klachten. Beiden zijn daardoor uit de mondiale top tien gevallen.

Osaka, de huidige nummer dertien van de wereld, verdedigt later deze maand haar titel op de Australian Open. De Japanse begon met een moeizame zege aan het WTA-toernooi van Melbourne, maar maakte in haar tweede partij wél indruk.

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.