Er zijn nieuwe beelden van de verdwenen Chinese tennisster Peng Shuai opgedoken. Uit foto's die de organisator van een tennistoernooi in Peking heeft gepubliceerd, zou blijken dat Peng zondag als gast bij het toernooi aanwezig was.

Hu Xijin, hoofdredacteur van de Global Times en een prominente vertegenwoordiger van de staatsmedia in China, publiceerde daarnaast twee video's van Peng in een restaurant in Peking. Het Franse persbureau AFP zegt de videobeelden echter niet te kunnen verifiëren.

In een van de video's zit de tennisster aan tafel met haar coach en een aantal vrienden. Een van de aanwezigen lijkt te zeggen dat het "morgen 20 november is", wat erop zou duiden dat de beelden vrijdag zijn gemaakt.

Hu beweerde zaterdag dat de tennisster "uit vrije wil" thuisbleef en dat ze zich snel weer in het openbaar zou vertonen.

Directeur Steve Simon van tennisbond WTA heeft in een reactie gezegd dat hij blij met de beelden is, maar dat nog niet duidelijk is of Peng zelf beslissingen kan nemen en actie kan ondernemen. "Deze video alleen is niet genoeg", aldus Simon.

Van de 35-jarige Peng werd een tijd niets meer vernomen nadat ze eerder deze maand voormalig vicepremier Zhang Gaoli op het Chinese sociale medium Weibo had beschuldigd van seksueel misbruik. De tenniswereld zette druk op de Chinese autoriteiten om aan te tonen dat Peng veilig is. Ook het Witte Huis en de Verenigde Naties lieten van zich horen in deze zaak.

Chinese staatsmedia delen beelden van verdwenen tennisster Peng
39
Chinese staatsmedia delen beelden van verdwenen tennisster Peng