Alexander Zverev en Stéfanos Tsitsipás zijn vrijdag verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van het Masters-toernooi van Indian Wells. Zverev (ATP-4) verloor van de Amerikaan Taylor Fritz, terwijl Tsitsipás (ATP-3) moest buigen voor de Georgiër Nikoloz Basilashvili.

Zverev won de eerste set tegen Fritz in 38 minuten, maar daarna verloor hij langzaam de grip op de partij. De mondiale nummer 39 maakte het uiteindelijk af in de tiebreak van de spannende derde set: 4-6, 6-3 en 7-6 (3).

De 23-jarige Fritz kwam tot deze week nooit verder dan de vierde ronde op een Masters-toernooi. Hij boekte vrijdag zijn achtste zege op een toptienspeler.

Basilashvili schaarde zich ook voor het eerst bij de laatste vier van een Masters-toernooi. De 29-jarige Georgiër had eveneens drie sets nodig tegen Tsitsipás: 6-4, 2-6 en 6-4.

De nummer 36 van de wereld maakte veel meer onnodige fouten dan Tsitsipás (43 om 24), maar hij compenseerde dat door ook meer winners te produceren dan de Griek (31 om 21). Bovendien benutte Basilashvili vier van zijn vijf breakkansen.

Basilashvili neemt het zaterdag in de halve finales op tegen Fritz. In de andere halve eindstrijd treft de Bulgaar Grigor Dimitrov de Brit Cameron Norrie.