De organisatie van het prestigieuze tennistoernooi van Indian Wells heeft wederom een tegenvaller moeten incasseren. De als eerste geplaatste Aryna Sabalenka meldde zich zaterdag af na een positieve test op het coronavirus.

"Ik ben in quarantaine gegaan en ik zal hier blijven totdat ik ben goedgekeurd door de artsen en gezondheidsfunctionarissen", schreef de 23-jarige Sabalenka op Instagram. "Tot nu toe gaat het goed met me, maar ik vind het erg jammer dat ik dit jaar niet kan spelen."

Indian Wells wordt vaak het vijfde Grand Slam genoemd, maar dit jaar heeft het gecombineerde vrouwen- en mannentoernooi in Californië te maken met flink wat afzeggingen.

Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld bij de vrouwen, trok zich vorige week al terug. Ze volgde daarmee het voorbeeld van oud-winnaressen Naomi Osaka en Serena Williams.

Bij de mannen doen de mondiale nummer één Novak Djokovic en de al langer geblesseerden Rafael Nadal en Roger Federer niet mee. Titelverdediger Dominic Thiem en drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka zijn er ook niet bij.

Het toernooi van Indian Wells vindt normaal plaats in maart, maar werd vanwege de coronapandemie verplaatst naar 6-17 oktober.