Naomi Osaka verwacht op vrij korte termijn terug te keren op de baan. De viervoudig Grand Slam-winnares zegt de motivatie weer te hebben gevonden. Door mentale problemen kwam ze de laatste maanden weinig in actie.

Om die reden zei ze begin deze maand na haar uitschakeling op de US Open een pauze in te lassen. De 23-jarige Japanse gaf daarbij aan niet te weten wanneer ze een rentree zou maken.

"Ik vind tennis nog steeds een prachtige sport", zegt Osaka nu in een interview met HBO. "Ik kom ook zeker terug en zeer waarschijnlijk op korte termijn. Ik begin er weer zin in te krijgen. Of ik meteen al weer in staat ben toernooien te winnen, maakt me niet zo veel uit. Als ik er maar weer bij kan zijn."

In mei trok Osaka zich al terug op Roland Garros. Ze had daar besloten om vanwege haar mentale problemen de pers te boycotten, maar kreeg veel kritiek op die beslissing.

Op de Olympische Spelen in eigen land stelde ze vervolgens teleur en na haar nederlaag in de derde ronde van de US Open zei ze opnieuw rust te nemen.

Begin volgende maand is Osaka in ieder geval nog niet present bij het prestigieuze toernooi van Indian Wells. Vorige week werd al bekend dat dat toernooi nog te vroeg komt voor haar.