Goedenacht en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de US Open-finale bij de mannen.

zondag om 23:09
Daar is Daniil Medvedev met zijn verdiende trofee.
zondag om 23:01
Medvedev over Djokovic: 'Grootste uit de geschiedenis'
Daniil Medvedev voorkomt met zijn eerste Grand Slam-titel dat Novak Djokovic een zogenoemde Calendar Slam op zijn naam schrijft. "Sorry. We wisten allemaal waarvoor je hier kwam", richt hij zich na de zege tot Djokovic. "Maar met jouw carrière en prestaties in dit seizoen in gedachten, ben je voor mij de grootste tennisser uit de geschiedenis."
zondag om 22:55
Djokovic: 'Blijste man op aarde'
Novak Djokovic, die alleen maar positieve woorden over heeft voor Daniil Medvedev, zegt ondanks de nederlaag een goed gevoel te hebben overgehouden aan de finale. "Ik heb niet gewonnen, maar mijn hart is gevuld met plezier", aldus de Serviër. "Doordat jullie (de fans, red.) mij vandaag een speciaal gevoel hebben gegeven, ben ik de blijste man op aarde."
zondag om 22:40
Medvedev wint de US Open!
Bij het derde matchpoint is het raak voor Daniil Medvedev. Hij is in de finale veel te sterk voor Novak Djokovic, die hierdoor één overwinning tekort komt voor een Calendar Slam.
zondag om 22:34
Weer een dubbele servicefout van Medvedev! Net als bij zijn eerste matchpoint gaat de Rus de mist in en lijkt het te ontbreken aan concentratie. Hij heeft dit keer wel nog één matchpoint over.
zondag om 22:33
Het publiek blijft onrustig bij de opslagen van Medvedev, maar hij begint voortvarend: 15-40. Hij krijgt twee matchpoints!
zondag om 22:31
Net na de lach komt er ook een traan bij Novak Djokovic. De reden is onduidelijk, maar de Serviër is zichtbaar geëmotioneerd. Hij vecht ook in deze finale voor wat hij waard is.
zondag om 22:29
Game Djokovic! De nummer één van de wereld kan weer even lachen, want hij overleeft een matchpoint en pak ook deze game. Medvedev lijkt zijn concentratie enigszins kwijt: 4-5.
zondag om 22:25
Break Djokovic! De zoektocht naar concentratie blijkt geen succes, want Medvedev maakt een dubbele servicefout op matchpoint. Het publiek laat zich nog maar eens horen voor Djokovic: 3-5.
zondag om 22:24
Het wordt voorlopig niet stil in het Arthur Ashe Stadion en dus neemt Medvedev een extra momentje om te zoeken naar zijn concentratie.
zondag om 22:22
Matchpoint! De poging van Djokovic gaat uit en dus kan Medvedev gaan serveren voor de titel!
zondag om 22:20
Game Djokovic! Medvedev moet het straks op zijn eigen service gaan doen, want deze game gaat zonder al te veel moeite naar de Serviër: 2-5.
zondag om 22:18
Nog altijd blijft er één statistiek overeind in deze finale: Botic van de Zandschulp is nog altijd de enige die een set wist te winnen tegen Daniil Medvedev op deze editie van de US Open.
zondag om 22:17
Game Medvedev! De aanmoedigingen van het publiek lijken niet te helpen. Medvedev komt op 1-5 en Djokovic moet nu zijn service behouden om in de finale te blijven.
zondag om 22:16
Het publiek wil nog helemaal niet naar huis en laat zich meer en meer horen voor Novak Djokovic.
zondag om 22:13
Game Djokovic! Het was even geleden, maar Djokovic weet zijn opslag nu overtuigend te behouden: 1-4.
zondag om 22:11
Game Medvedev! Het gaat razendsnel in deze derde set. Medvedev pakt het laatste punt met een bal die het net nog toucheert en behoudt zijn service: 0-4. Hij is hard op weg naar zijn allereerste Grand Slam-titel.
zondag om 22:07
Break Medvedev! Djokovic heeft het niet, dat is inmiddels wel duidelijk. Hij heeft geen antwoord op het geweldige spel van Medvedev en enkele slordigheden helpen hem vanzelfsprekend ook niet: 0-3.
zondag om 22:03
Het is absoluut nog niet de partij die Novak Djokovic vooraf in zijn gedachten had. Ziet hij het unieke record van vier Grand Slam-titels in één jaar aan zich voorbij gaan?
zondag om 22:01
Game Medvedev! Wauw, wat een rally om het laatste punt! Djokovic denkt Medvedev te slim af te zijn met een dropshot maar dankzij geweldig loopwerk van de Rus is het toch weer Medvedev die zijn service kan behouden: 0-2.
zondag om 21:54
Break Medvedev! Een perfecte start van de derde set voor Medvedev. Djokovic probeerde hem verschillende keren met een dropshot dichterbij bij het net te laten komen, maar de Serviër gaat zelf in de fout. Vervolgens is het bij het eerste breakpoint ook meteen raak, omdat Djokovic de bal zelf uit slaat: 0-1.
zondag om 21:48
Set Medvedev! 0-2 (4-6)

Gaat Medvedev een stokje steken voor de unieke Calender Slam van Novak Djokovic? Het begint er steeds meer op te lijken. De Rus komt op een 0-2-voorsprong en heeft nog één set nodig voor de zege.
zondag om 21:44
Game Djokovic! Hij doet wat hij moet doen in zijn eigen opslag, maar nu staat er een game op de rol die cruciaal kan zijn voor het wedstrijdverloop. Medvedev gaat in zijn eigen servicegame voor zijn tweede setwinst.
zondag om 21:42
De fotografen zorgen voor fraaie beelden vanuit New York.
zondag om 21:40
Game Medvedev! De Rus laat Djokovic even alle hoeken van de baan zien en heeft voor de tweede keer op rij een 'love game' in huis: 3-5. 'The Djoker' moet nu zijn service zien te behouden om te voorkomen dat Medvedev nu al zijn tweede set wint.
zondag om 21:36
Game Djokovic! De eerste twee punten gaan naar Medvedev, maar Djokovic vecht zich terug en voorkomt een nog grotere achterstand in de tweede set: 3-4.
zondag om 21:32
Game Medvedev! Het lijkt momenteel allemaal de kant van Medvedev op te vallen. Hij pakt zijn derde game op rij: 2-4.
zondag om 21:27
Break Medvedev! Daniil Medvedev balt zijn vuist en weet dat hij hier een belangrijke slag slaat. Hij breekt Djokovic en ziet de frustratie bij zijn Servische tegenstander alleen maar verder toenemen: 2-3.
zondag om 21:23
Game Medvedev! Medvedev overleeft de twee breakkansen van Djokovic en dus is de stand in deze set weer gelijk: 2-2. Een frustrerende game om snel te vergeten voor Djokovic.
zondag om 21:22
De kapotte racket van Novak Djokovic in beeld.
zondag om 21:22
Daar gaat het eerste racket van Djokovic! Na de muzikale onderbreking mist hij een kans om Medvedev te breken en uit hij zijn frustratie door zijn racket kapot te slaan.
zondag om 21:19
Een opvallend moment in het Arthur Ashe Stadion! De partij wordt plotseling onderbroken door luide muziek. Een misser van de organisatie en dat op het moment dat Djokovic hard op weg lijkt om Medvedev te breken. Kan hij zijn concentratie vasthouden?
zondag om 21:16
Djokovic en Medvedev staan inmiddels een uur op de baan. Djokovic had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van het eerste uur, want het is Medvedev die aan de leiding gaat.
zondag om 21:12
Game Djokovic! Hij overleeft een breakpoint van Medvedev en slaat vervolgens zelf toe met een slag van dicht aan het net: 2-1.
zondag om 21:04
Game Medvedev! We zien een gefrustreerde Djokovic op de baan. Hij vergeet zichzelf te belonen en slaat tijdens drie breakkansen niet toe: 1-1.
zondag om 21:00
Game Djokovic! Een overtuigend begin van de tweede set van de nummer één van de wereld. Hij is foutloos op zijn eigen service: 1-0.
zondag om 20:55
Set Medvedev! 1-0 (4-6)

Een soevereine Medvedev gaat aan de leiding en schrijft de openingsset op zijn naam: 4-6. Dat betekent ook dat Djokovic voor de vijfde partij op rij de eerste set verliest. Het is straks aan de Serviër om met een passend antwoord te komen.
zondag om 20:53
Game Djokovic! Medvedev ziet Djokovic zijn opslag behouden en mag nu in zijn eigen servicegame proberen om de set binnen te halen.
zondag om 20:46
Game Medvedev! Mede dankzij een fantastische service is Medvedev wéér foutloos in zijn servicegame: 3-5.
zondag om 20:43
Novak Djokovic begon moeizaam aan de finale, maar inmiddels laat hij bij vlagen fantastisch spel zien.
zondag om 20:42
Game Djokovic! De Serviër overtuigt in zijn eigen servicegame en blijft in het spoor van zijn Russische tegenstander: 3-4.
zondag om 20:41
Game Medvedev! Medvedev krijgt de handen op elkaar in New York. Hij dwingt Djokovic tot verdedigen en maak het vervolgens overtuigend af: 2-4.