Naomi Osaka heeft zich maandag afgemeld voor het WTA-toernooi van Berlijn, dat dient als voorbereiding op Wimbledon. De viervoudig Grand Slam-winnares ziet het na alle ophef rond haar persoon nog niet zitten om terug te kregen op de baan.

"We hebben bericht gekregen dat Naomi Osaka niet kan meedoen in Berlijn. Ze neemt een break", aldus een woordvoerder van het grastoernooi, dat op 14 juni begint en waaraan veel wereldtoppers meedoen.

De nummer twee van de wereld kondigde voorafgaand aan Roland Garros aan dat ze de persconferenties zou overslaan. Osaka wilde daarmee aandacht vragen voor de mentale gezondheid van sporters.

Volgens haar leiden de verplichte gesprekken met de pers soms tot mentale problemen bij sporters. Ze liet naderhand zelf ook weten dat ze te maken heeft met depressies en angsten.

Osaka's boycot leidde tot veel reacties: de organisatie van Roland Garros dreigde haar uit het toernooi te zetten als ze haar boycot niet zou opheffen en ze kreeg weinig bijval van collega-tennissers. Inmiddels kan ze op meer begrip rekenen.

De Japanse besloot na alle ophef zelf het Grand Slam-toernooi te verlaten. Het is onduidelijk of ze eind deze maand wel meedoet aan Wimbledon.

Weinig bijval voor Osaka uit tenniswereld: 'Bijna niemand durft het'
227
Weinig bijval voor Osaka uit tenniswereld: 'Bijna niemand durft het'