Bij de eerste wedstrijden van Roland Garros zijn vanwege coronamaatregelen aanvankelijk maximaal duizend toeschouwers per baan welkom. Die capaciteit wordt vanaf de kwartfinales opgeschroefd naar maximaal vijfduizend fans per baan.

Vorig jaar werd het Grand Slam-toernooi vanwege de pandemie in september en oktober gespeeld. Toen waren er dagelijks duizend toeschouwers welkom. Nu zal het aantal dus in de loop van het toernooi omhooggaan, meldt de Franse minister van Sport, Jean-Michel Blanquer, maandag.

Roland Garros werd eerder al met een week uitgesteld en wordt nu gehouden van 30 mei tot en met 13 juni.

Met die verschuiving wil de organisatie van Roland Garros profiteren van versoepelingen van de coronamaatregelen medio mei in Frankrijk. De kwalificaties van het toernooi beginnen op 24 mei.

Blanquer verklaarde dat tot de kwartfinales maximaal een derde van de capaciteit van de tribunes langs de banen mag worden benut. Vanaf de kwartfinales mag maximaal 65 procent van het aantal zitplaatsen bezet zijn.

Rafael Nadal gaat dit jaar op jacht naar zijn veertiende eindzege op het gravel van Roland Garros. Bij de vrouwen ging de eindzege in 2020 naar de Poolse tiener Iga Swiatek, terwijl Kiki Bertens strandde in de achtste finales.

Rafael Nadal na zijn dertiende eindzege op Roland Garros.

Rafael Nadal na zijn dertiende eindzege op Roland Garros.
Rafael Nadal na zijn dertiende eindzege op Roland Garros.
Foto: AFP