Kiki Bertens weet wie haar tegenstander is wanneer ze deze week haar rentree maakt bij het hoog aangeschreven toernooi van Madrid. De nummer tien van de wereld staat op het Spaanse gravel tegenover de pas vijftienjarige Victoria Jiménez uit Andorra.

Jiménez is de nummer 901 van de wereld. Vorig jaar maakte ze indruk door op veertienjarige leeftijd het juniorentoernooi van de Australian Open op haar naam te schrijven.

De 29-jarige Bertens kwakkelt dit seizoen met een blessure aan haar achillespees. Ze maakte eerder deze maand haar rentree bij het duel met China in de Billie Jean King Cup, maar haakte daar voortijdig af. Vervolgens meldde ze zich ook af voor het WTA-toernooi van Stuttgart.

In Madrid is Bertens als zevende geplaatst en geldt ze als titelverdediger. De Wateringse won het toernooi twee jaar geleden en vorig jaar ging het evenement vanwege de coronapandemie niet door.

Ze jaagt tegen Jiménez op haar eerste overwinning van 2021 op de WTA Tour. Bij een zege treft ze Veronika Kudermetova of Elena Vesnina uit Rusland. Het toernooi in Madrid begint donderdag.

Arantxa Rus zal niet meedoen aan het toernooi. De dertigjarige Delftse ging dinsdag in de kwalificaties direct onderuit tegen de Russin Vera Zvonareva: 6-3 en 6-2.