De WTA heeft de toernooikalender voor de vrouwen aangepast nadat Roland Garros met een week werd uitgesteld. De start van het Franse Grand Slam-toernooi werd verschoven naar 30 mei in de hoop dat er vanwege versoepelingen van de coronamaatregelen in Frankrijk dan meer toeschouwers welkom zijn.

Door het uitstel van Roland Garros vervangt het WTA-toernooi in Belgrado vanaf 17 mei dat in het Chinese Kunming. Het toernooi in Straatsburg, dat oorspronkelijk ook op 17 mei zou beginnen, schuift een week op naar 24 mei en vindt zo toch plaats in de week voor Roland Garros.

De grastoernooien van Keulen en Rosmalen werden eerder al geannuleerd en er wordt gezocht naar een nieuwe datum voor het toernooi in Nottingham, dat Wimbledon (28 juni-11 juli) voorafgaat. In Birmingham, Eastbourne, Berlijn en Bad Homburg zijn de andere voorbereidingstoernooien voor Wimbledon.

Na Wimbledon begint op 12 juli het toernooi van Boedapest, dat de plaats inneemt van Boekarest. Het geplande toernooi van Washington (hardcourt) in juli zal verplaatst worden naar Polen (gravel). Voor de US Open (30 augustus-13 september) keert de Western & Southern Open terug naar Cincinnati. Vorig jaar werd dat toernooi eenmalig in New York afgewerkt.

Eerder besloot de ATP de kalender bij de mannen al wat aan te passen. Door het uitstel van Roland Garros zijn toernooien in de Servische hoofdstad Belgrado en het Italiaanse Parma toegevoegd. Beide graveltoernooien worden afgewerkt tussen 22 en 29 mei.