Het is maar de vraag of Roland Garros dit jaar kan doorgaan. De Franse minister van Sport houdt er ernstig rekening mee dat het Grand Slam-toernooi in Parijs uitgesteld zal moeten worden.

"We zijn in gesprek met de Franse tennisfederatie om te kijken of we de datum moeten veranderen", zei minister Roxana Maracineanu zondag op de Franse radio.

Frankrijk is zaterdag voor de derde keer in lockdown gegaan vanwege het grote aantal coronabesmettingen. De wielerklassieker Parijs-Roubaix, die voor 11 april was gepland, is vanwege de pandemie al verplaatst naar het najaar.

Dat zou Roland Garros ook opnieuw kunnen overkomen. Het evenement begint volgens de tenniskalender op 23 mei, maar het is volgens de minister van Sport goed mogelijk dat die startdatum verhuist naar het najaar. Vorig jaar werd Roland Garros ook verzet van het voorjaar naar het najaar.

"Hoewel sport op hoog niveau behouden blijft, proberen we verspreiding van het virus binnen professionele sporten te beperken", aldus Maracineanu.

President Emmanuel Macron vertelde woensdag dat hij verwacht dat het land midden mei weer 'open' kan. Directeur Gilles Moreton van de Franse tennisfederatie liet eerder deze week weten dat hij zich niet kan voorstellen dat Roland Garros afgelast zou worden.