Kiki Bertens neemt het dinsdag in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Dubai op tegen de Tsjechische qualifier Tereza Martincová. De nummer 125 van de wereld was maandag in de openingsronde haar landgenote Kristýna Plísková de baas: 7-6 (5), 6-7 (6) en 6-3.

De 29-jarige Bertens had in de openingsronde een bye, wat betekent dat ze niet in actie hoefde te komen. De nummer elf van de wereld mikt in Dubai op haar eerste overwinning van het jaar.

Vorige week maakte Bertens in Doha haar comeback na een achillespeesblessure. In haar partij tegen voormalig Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko pakte ze slechts twee games (0-6, 2-6).

Bertens maakt in Dubai ook haar opwachting in het dubbelspel. Samen met Lesley Pattinama-Kerkhove won ze afgelopen weekend in de eerste ronde. In de tweede ronde is Demi Schuurs, die een koppel vormt met de Amerikaanse Nicole Melichar, de tegenstandster van het Nederlandse duo.

De Oekraïense Elina Svitolina is als eerste geplaatst in Dubai, waar vier speelsters uit de top tien van de wereld van de partij zijn. Bertens is de nummer vijf van de plaatsingslijst.

Door de lange afwezigheid wegens haar blessure viel Bertens onlangs voor het eerst sinds oktober 2018 uit de top tien van de wereldranglijst. Ze hoopt dit jaar weer haar topniveau te halen.