Stéfanos Tsitsipás zal begin maart meedoen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De huidige nummer zes van de wereld is na Rafael Nadal en Daniil Medvedev de derde toptienspeler die zijn deelname in Rotterdam heeft bevestigd.

Tsitsipás komt voor de vijfde keer in actie in Ahoy. De 22-jarige tennisser zette vorig jaar zijn beste prestatie neer door de tweede ronde te halen.

"Het is altijd een genot om weer in Nederland te zijn. Ik hou van de mensen en de sfeer. Het voelt ook als een voorrecht dat ik daar vanaf het allereerste begin in mijn carrière veel toernooien heb mogen spelen", aldus Tsitsipás.

De Griek is na Nadal (ATP-2), Medvedev (ATP-4), titelverdediger Gaël Monfils (ATP-11), Stan Wawrinka (ATP-18), Jannik Sinner (ATP-36) en Kei Nishikori (ATP-41) de zevende speler die toernooidirecteur Richard Krajicek heeft vastgelegd voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament.

Het toernooi vindt dit jaar vanwege de coronapandemie later plaats dan normaal. Het evenement is verschoven van februari naar 1 tot en met 7 maart. Zoals de zaken er nu voorstaan, mag er geen publiek aanwezig zijn.