De dopingschorsing van Dayana Yastremska blijft gehandhaafd. De internationale tennisfederatie ITF heeft het beroep van de twintigjarige Oekraïense afgewezen, waardoor ze voorlopig niet op de tennisbaan mag verschijnen.

De nummer 29 van de wereld werd eind november positief getest bij een controle buiten wedstrijden om. In haar urine werd de verboden anabole steroïde mesterolone aangetroffen, dat op de dopinglijst staat.

De ITF legde haar als gevolg van de positieve test een voorlopige schorsing op, maar die werd door Yastremska aangevochten. Volgens het tennistalent gaat het bij haar om een lage dosis mesterolone en heeft ze het middel vermoedelijk per ongeluk binnengekregen.

Hoe lang Yastremska precies geschorst wordt nu haar beroep is afgewezen, is nog niet bekend. De Oekraïense zou vanaf 8 februari meedoen aan de Australian Open en bevindt zich momenteel in quarantaine in Melbourne.

Yastremska maakte in 2016 op vijftienjarige leeftijd haar debuut op het hoogste niveau. Ze won in haar loopbaan tot nu toe drie WTA-toernooien, in Hongkong, Hua Hin en Straatsburg. Op de Grand Slams is de vierde ronde van Wimbledon in 2019 haar beste resultaat.

In 2019 mocht Yastremska meedoen aan de WTA Elite Trophy, het toernooi voor de twaalf hoogst geplaatste speelsters die zich niet weten te plaatsen voor WTA Finals. Ze verloor toen onder meer van Kiki Bertens.