Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt dit jaar zeer waarschijnlijk afgewerkt zonder publiek. De organisatie van het ATP-toernooi in Rotterdam laat donderdag weten dat de ongeveer vijfduizend tickets die al zijn verkocht, worden doorgeschoven naar 2022.

"Als last minute blijkt dat we toch plaatsen kunnen aanbieden voor 2021, dan zullen we de mensen die nu al tickets hebben in de gelegenheid stellen om hier gebruik van te maken", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek.

Het ABN AMRO-toernooi werd eerder al verschoven van februari naar begin maart, omdat de Australian Open ook drie weken is opgeschoven. Het toernooi in Ahoy staat nu van 1 tot en met 7 maart op het programma.

"Gezien het huidige epidemiologische beeld en de bijbehorende maatregelen, is het steeds minder voor de hand liggend dat er substantieel publiek aanwezig kan zijn", aldus de organisatie. "Gezien de benodigde voorbereidingstijd is besloten de reeds verkochte tickets door te schuiven naar de 49e editie in 2022."

Toernooidirecteur Richard Krajicek met de finalisten van 2020.

Toernooidirecteur Richard Krajicek met de finalisten van 2020.
Toernooidirecteur Richard Krajicek met de finalisten van 2020.
Foto: Pro Shots

'Gaan er nog niet van uit dat we zeker zonder publiek spelen'

Het kabinet besloot dinsdag om de lockdown te verlengen tot in ieder geval 9 februari. Het was voor de organisatie aanleiding om nu al duidelijkheid te bieden aan de tennisliefhebbers die een kaartje hebben gekocht.

"We gaan er nu nog niet van uit dat we zeker zonder publiek gaan spelen, maar het zal sowieso substantieel minder zijn dan normaal", zegt een woordvoerder van het Rotterdamse tennistoernooi.

"We willen de mensen die al een kaartje hebben ook in de gelegenheid stellen om naar het toernooi te komen op de dag dat zij dat willen. Daarom schuiven we de tickets door naar volgend jaar."