Andy Murray is positief getest op het coronavirus, zo bevestigt het management van de Schot donderdag tegen Britse media. De voormalig nummer één van de wereld kan hierdoor hoogstwaarschijnlijk niet meedoen aan de Australian Open.

De 33-jarige Murray verkeert volgens diverse Britse media in goede gezondheid. De drievoudig Grand Slam-winnaar verblijft momenteel in thuisisolatie.

Door de positieve test kan Murray hoogstwaarschijnlijk niet deelnemen aan de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het seizoen. Murray zou deze week met een chartervlucht afreizen naar Australië, maar die moet hij laten schieten, zo meldt de Australian Open donderdag op Twitter.

Het is nog maar de vraag of Murray op een ander moment nog wel naar Australië mag vliegen. Alle spelers moeten bij aankomst in Australië veertien dagen in quarantaine. Het lijkt erop dat Murray door de quarantaineplicht niet op tijd is om deel te nemen aan het toernooi.

Murray, die door blessureleed is afgezakt naar de 123e plek op de wereldranglijst, kreeg eind december van de organisatie wel een wildcard voor het toernooi in Melbourne, waar hij vijf keer de finale verloor.

Andy Murray deed in 2019 voor het laatst mee aan de Australian Open.

Andy Murray deed in 2019 voor het laatst mee aan de Australian Open.
Andy Murray deed in 2019 voor het laatst mee aan de Australian Open.
Foto: Pro Shots

Sandgren mag ondanks positieve test wel vliegen

Tennys Sandgren, die maandag positief werd getest op het coronavirus, kreeg donderdag wel toestemming van de plaatselijke autoriteiten om af te reizen voor de Australian Open. De Amerikaan testte in november ook al positief en bij hem werd nu geconstateerd dat hij niet besmettelijk is.

De Australian Open begint op 8 februari en duurt tot 21 februari. De loting voor de eerste ronde is op 4 februari. Arantxa Rus en debutant Botic van de Zandschulp zijn de enige Nederlandse deelnemers.