Denis Kudla heeft maandag tijdens zijn partij in de kwalificatie van de Australian Open te horen gekregen dat hij positief is getest op het coronavirus. Desondanks mocht de Amerikaan zijn wedstrijd afmaken.

De 28-jarige Kudla was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Marokkaan Elliot Benchetrit. Daardoor plaatste de nummer 114 van de wereld zich voor de tweede kwalificatieronde, maar die partij werd na zijn positieve test geschrapt.

Zijn beoogde tegenstander in de tweede ronde, de negentienjarige Australiër Dane Sweeny, krijgt een walk-over naar de derde ronde en heeft nog maar één zege nodig om zich te kwalificeren voor de Australian Open.

Volgens Benchetrit werd Kudla bij een stand van 5-3 in de tweede set ingelicht over zijn positieve test. De 22-jarige Marokkaan zegt in een videoboodschap op Instagram dat de game waaraan ze waren begonnen, afgemaakt moest worden. Kudla won die game en daarmee de partij.

Benchetrit zegt dat de testuitslagen in Doha (waar de kwalificatie voor de Australian Open wordt gespeeld) lang op zich laten wachten en dat de spelers daardoor soms al de baan op gaan voordat ze een uitslag hebben. Hij moet mogelijk in quarantaine, omdat hij nauw contact heeft gehad met Kudla.

De Nederlandse spelers Robin Haase, Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Lesley Pattinama-Kerkhove komen dinsdag in actie in de tweede voorronde voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar.