Goedemiddag en welkom in het liveblog van de ATP Finals. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de finale van het dubbelspel. 

  • ATP Finals
  • Afgelopen:
  • Koolhof en Mektic winnen finale
zondag om 17:59
5-10! Daar is de overwinning! Koolhof is de vierde Nederlander die het prestigieuze eindtoernooi wint!
zondag om 17:58
5-9! Het antwoord is: slecht. Zij verliezen hun service en dus komt er een matchpoint voor het duo Koolhof/Mektic!
zondag om 17:58
5-7 en 5-8! Koolhof en Mektic maken geen fouten en behouden hun service. Hoe gaan hun tegenstanders om met deze tegenslag?
zondag om 17:57
5-6! Dit is een belangrijk moment in de wedstrijd. Melzer en Roger-Vasselin verzuimen op op voorsprong te komen, waardoor Koolhof en Mektic nu een belangrijke slag kunnen slaan.
zondag om 17:56
5-5! Melzer en Roger-Vasselin behouden hun service en komen weer op gelijke hoogte.
zondag om 17:56
4-5! Daar geven Koolhof en Mektic hun service uit handen, waardoor de spanning weer volledig terug is.
zondag om 17:55
3-5! Koolhof en Mektic behouden hun service.
zondag om 17:54
3-4! Melzer en Roger-Vasslin ook de tweede keer op rij hun service. Nu is het aan Koolhof en Mektic om dit ook te doen.
zondag om 17:54
2-4! Het duo Melzer/Roger-Vasslin maakt op de eigen service geen fout en komt terug.
zondag om 17:53
1-4! Koolhof ziet zijn teamgenoot een geweldige bal slaan, waar de twee tegenstanders geen antwoord op hebben. De marge wordt vergroot tot drie.
zondag om 17:51
1-3! Het duo Melzer/Roger-Vasselin slaat de bal hard in het net.
zondag om 17:51
1-2! De Nederlander en Kroaat gaan er meteen overheen en komen op 1-2.
zondag om 17:50
1-1! Een goed herstel van Koolhof, die samen met zijn Kroatische partner op 1-1 komt.
zondag om 17:49
1-0! Na lange rally slaat Koolhof de bal in het net, waardoor het duo Roger-Vasselin op voorsprong komt.
zondag om 17:45
Set Melzer/Roger-Vasselin! 6-3 (1-1)

We mogen ons gaan opmaken voor een allesbeslissende tiebreak! De twee duo's laten een geweldige partij zien en zijn enorm aan elkaar gewaagd. Een tiebreak moet de beslissing gaan brengen.
zondag om 17:42
Game Koolhof/Mektic! Koolhof en Mektic laten zich niet van de wijs brengen en komen, na precies een uur spelen, op 5-3.
zondag om 17:39
Game Melzer/Roger-Vasselin! Weer een foutloze game en dus mogen de Fransman en Oostenrijker zich gaan opmaken voor de setwinst: 5-2.
zondag om 17:37
Game Koolhof/Mektic! Een fantastisch antwoord van Koolhof met zijn tennispartner. Dankzij een foutloze game komen zij terug tot 4-2.
zondag om 17:35
Game Melzer/Roger-Vasselin! Het tweetal wint deze vijfde game vrij eenvoudig en lijkt af te stevenen op de setwinst. Koolhof en Mektic zullen nu terug moeten slaan om terug te komen in deze tweede set: 4-1.
zondag om 17:31
Break Melzer/Roger-Vasselin! Op een belangrijk moment in deze tweede set wordt het duo Koolhof/Mektic gebroken. Het tweetal vecht zich, mede dankzij een paar fantastische reddingen van Koolhof goed terug. Desondanks gaat deze vierde game naar het duo Melzer/Roger-Vasselin: 3-1.
zondag om 17:24
Game Melzer/Roger-Vasselin! De eerste drie games in deze set gaan gelijk op, maar het duo dat serveert, wint ook steeds: 2-1.
zondag om 17:20
Game Koolhof/Mektic! Het tweetal zag hun tegenstanders na een ruime voorsprong terugkomen tot 40-40, maar trekken het uiteindelijk toch over de streep: 1-1.
zondag om 17:16
Game Melzer/Roger-Vasselin! Het tweetal geeft dit keer niet hun eerste game in de set uit handen. Melzer en Roger-Vasselin zijn foutloos en komen op 1-0.
zondag om 17:10
Set Koolhof/Mektic! 2-6 (0-1)

Het tweetal met de Nederlandse Wesley Koolhof schiet uit de startblokken door in de eerste game meteen de tegenstanders te breken. Vervolgens geven Koolhof en Mektic het niet meer uit handen, waardoor de eerste set van de finale binnen is.
zondag om 17:08
Game Melzer/Roger-Vasselin! Het binnenhalen van de eerste blijft nog even uit. De Oostenrijker en de Fransman vechten zich in een foutloze game terug tot 2-5.
zondag om 17:04
Game Koolhof/Mektic! Het tweetal behoudt weer hun eigen game en dus kunnen zij zich opmaken voor de eerste set: 1-5.
zondag om 16:59
Break Koolhof/Mektic! De Nederlander en de Kroaat schieten uit de startblokken in deze finale. Ze missen eerst twee breekkansen, maar drie keer is scheepsrecht voor het duo: 1-4.
zondag om 16:56
Game Koolhof/Mektic! Het tweetal is foutloos en trekt de vierde game eenvoudig naar zich toe: 1-3.
zondag om 16:54
Game Melzer/Roger-Vasselin! De Oostenrijker en de Fransman behouden hun tweede game vrij gemakkelijk, waardoor het in games weer terugkomt tot 1-2.
zondag om 16:50
Game Koolhof/Mektic! Vervolgens behoudt het tweetal met de nodige moeite hun eigen game. Daarmee hebben zij in de openingsfase meteen een voorsprong van 0-2 te pakken.
zondag om 16:45
Break Koolhof/Mektic! In de eerste game breekt Koolhof met zijn Kroatische partner meteen de tegenstanders. De eerste twee breekkansen worden nog niet benut, maar bij de derde is het wel raak.
zondag om 16:41
We zijn begonnen! Het eerste punt van de partij gaat naar het duo Koolhof/Mektic.
zondag om 16:18
Koolhof is de vierde Nederlander die de finale van het prestigieuze eindtoernooi weet te bereiken. Jean-Julien Rojer was samen met de Roemeen Horia Tecau de beste in 2015. Jacco Eltingh en Paul Haarhuis wonnen de voorloper van de ATP Finals in 1993 en 1998 en verloren de finale in 1995.
zondag om 16:10
Wesley Koolhof debuteert op de ATP Finals en lijkt met zijn partner Nikola Mektic te gaan stoppen op hun hoogtepunt. De Nederlander werd vorige week, vlak voor de start van het eindejaarstoernooi, verrast met het nieuws dat zijn partner in 2021 met zijn Kroatische landgenoot Mate Pavic gaat dubbelen.
zondag om 16:00
Vandaag staan er twee geweldige finales op de ATP Finals op het programma. We beginnen om 16.30 uur met het dubbelspel, waar Nederlander Wesley Koolhof het met Nikola Mektic opneemt tegen Jurgen Melzer en Edouard Roger-Vasselin. Tennisliefhebbers kunnen hun geluk niet op, want om 19.00 uur start vervolgens de finale van het enkelspel tussen Daniil Medvedev en Dominic Thiem.