Novak Djokovic moet vrezen voor het mislopen van de halve finales op de ATP Finals. De nummer één van de wereld verloor in zijn tweede groepswedstrijd op het prestigieuze eindejaarstoernooi in Londen kansloos in twee sets van Daniil Medvedev: 3-6 en 3-6.

In de eerste set ging het zes games gelijk op, maar nadat Djokovic in de zevende game werd gebroken, kwam hij niet meer terug in het bedrijf en moest hij dus beginnen aan een inhaalrace.

In de tweede set leek Djokovic echter de klap van de eerste set nog niet te boven, want hij leverde meteen weer zijn service in. Hij bleef constant tegen een achterstand van minstens twee games aankijken en slaagde er niet in om het tij te keren.

Medvedev verzekerde zich door deze stunt van een plek in de halve finales. Djokovic en Zverev mogen vrijdag in een onderling duel uitvechten wie het andere ticket in groep Tokio 2020 pakt voor de laatste vier.

Reden tot juichen voor Medvedev, die zich plaatst voor de halve finales. (Foto: Pro Shots)

Zverev wint in driesetter van Schwarzman

Eerder op de dag bleef Zverev in de race voor een plek in de halve finales. Hij was in een spannende driesetter te sterk voor Diego Schwartzman (6-3, 4-6 en 6-3), die door de nederlaag is uitgeschakeld.

Zverev maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Schwartzman. Hij verspeelde na de winst van de eerste set een break voorsprong in de tweede set (3-1), waardoor er een derde set gespeeld moest worden.

Daarin liet Zverev bij vlagen zijn klasse zien. Hij brak Schwarzman met een aantal zeer fraaie punten bij 2-2 en pakte dit wel door in het restant van de set. Na ruim twee uur op de baan te hebben gestaan klaarde hij alsnog de klus met een nieuwe break.

In de andere groep, groep Londen 2020, heeft Dominic Thiem zich al geplaatst voor de halve finales en strijden titelverdediger Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal en Andrey Rublev om het tweede toegangsbewijs voor de knock-outfase.