Bianca Andreescu heeft zich donderdag afgemeld voor de US Open. De titelverdedigster doet niet mee aan het Grand Slam-toernooi in New York vanwege de coronamaatregelen in de Verenigde Staten en omdat ze verwacht niet fit genoeg te zijn.

"Na veel discussies met de mensen in mijn omgeving heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit jaar niet terug te keren in New York", laat Andreescu weten in een verklaring op Twitter. "Ik heb deze stap genomen om me te focussen op mijn wedstrijdfitheid en er zeker van te zijn dat ik kan terugkeren op mijn hoogste niveau."

"De US Open-overwinning van vorig jaar is tot nu toe het hoogtepunt uit mijn carrière en ik vind het jammer om daar niet aanwezig te kunnen zijn", vervolgt ze. "Desondanks besef ik dat de onvoorziene omstandigheden, waaronder de coronapandemie, ervoor hebben gezorgd dat ik niet op mijn hoogste niveau kan spelen."

De twintigjarige Andreescu speelde haar laatste partij in oktober vorig jaar bij de WTA Finals in het Chinese Shenzhen, waar ze in de groepsfase opgaf met een knieblessure. Hierdoor moest ze zich begin dit jaar afmelden voor de Australian Open.

De Canadese veroverde vorig jaar op negentienjarige leeftijd de titel op de US Open. De debutante rekende in de finale verrassend af met Serena Williams en won zo voor het eerst een Grand Slam-toernooi.

Bertens en Nadal trokken zich ook al terug

Kiki Bertens trok zich eerder al terug voor de US Open. De Wateringse ziet het door de coronamaatregelen niet zitten om deze maand af te reizen naar de VS. Ook onder anderen Elina Svitolina meldde zich al af voor het Grand Slam-toernooi op Flushing Meadows.

Het mannentoernooi in New York krijgt ook een nieuwe winnaar, want titelverdediger Rafael Nadal liet begin deze maand weten niet naar de Verenigde Staten af te reizen vanwege de coronapandemie. Eerder op donderdag bevestigde Novak Djokovic juist zijn deelname.