Arantxa Rus is donderdag blijven steken in de achtste finales van het WTA-toernooi in Praag. De Poolse Magdalena Frech was in de tweede ronde met 6-3, 2-6 en 6-4 te sterk.

Rus won vorige week het dubbelspel in Palermo, het eerste officiële toernooi sinds het tennis werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, en begon dinsdag het enkelspel in Praag nog met een fraaie zege op Anastasia Pavlyuchenkova, de Russische nummer zes van de plaatsingslijst: 7-5 en 6-2.

Tegen Frech, die op de wereldranglijst ruim honderd plaatsen lager staat dan Rus (174 om 70), had de Delftse het lastiger dan tegen Pavlyuchenkova. In de eerste set kwam Rus nog terug van een 3-0-achterstand (3-3), maar vervolgens pakte de Poolse wederom drie games op rij en won daarmee het openingsbedrijf.

Het regende vervolgens breaks in de tweede set, waarin slechts twee van de acht opslagbeurten werden gewonnen door de serverende speelster. Die twee servicebeurten waren van Rus, die verder vier keer door de service van Frech heen brak en daarmee een beslissende set afdwong.

In de derde set ging het lang gelijk op, maar net als in de eerste set leverde Rus in de achtste game haar opslag in en dat bleek cruciaal. Frech serveerde de partij rustig uit en mocht na ruim twee uur de felicitaties in ontvangst nemen op het Tsjechische gravel.

Frech, die in de kwalificatie in Praag werd uitgeschakeld maar als lucky loser toch mee mocht doen aan het hoofdtoernooi, stuit in de kwartfinales op Simona Halep. De als eerste geplaatste Roemeense won met 3-6, 7-5 en 6-2 van Barbora Krejcikova.