Richel Hogenkamp heeft zich zaterdag voor de vierde keer de titel veroverd bij de NK tennis. De 28-jarige Doetinchemse was in Amstelveen een maatje te groot voor de pas zeventienjarige Bente Spee: 6-2 en 6-2.

De finale op het gravel van het Nationaal Tennis Centrum duurde slechts 55 minuten. Hogenkamp is de nummer 213 van de wereld en de talentvolle Spee, die meedeed op basis van een wildcard, heeft nog geen WTA-ranking.

Hogenkamp was door de afwezigheid van Kiki Bertens, Arantxa Rus, Lesley Pattinama-Kerkhove (blessure), Indy de Vroome en Bibiane Schoofs als eerste geplaatst op de NK. Ze rekende op weg naar de finale af met qualifier Isabelle Haverlag, Lian Tran en Eva Vedder.

Bij de mannen werd de 24-jarige Gijs Brouwer voor de eerste keer Nederlands kampioen. De in Amerika geboren Nederlander was in een spannende finale in vier sets te sterk voor Jesper de Jong: 7-6 (5), 5-7, 6-1 en 6-4.

De Jong slaagde er zodoende een voor hem memorabele week niet te bekronen. Hij klopte in de kwartfinales de als eerste ingeschaalde Robin Haase en in de halve finales titelverdediger Tim van Rijthoven.

De NK van deze week werd georganiseerd om de spelers ritme op te laten doen in de aanloop naar de hervatting van het tennisseizoen, dat in maart stil werd gelegd vanwege de coronacrisis.