De Egyptische tennisser Youssef Hossam is maandag levenslang geschorst door de Tennis Integrity Unit (TIU). De 21-jarige speler is schuldig bevonden aan matchfixing.

"Hossam spande samen met andere partijen om uitgebreid aan gokgerelateerde corruptie te doen", schrijft de TIU, het orgaan dat strijdt tegen corruptie in het tennis, in een verklaring.

Hossam mag daardoor nooit meer actief zijn als proftennisser. Hij was al sinds mei voorlopig geschorst omdat hij tussen 2015 en 2019 21 keer de regels zou hebben overtreden.

De Afrikaan deed vooral mee aan de kleinere toernooien en staat 820e op de huidige wereldranglijst. Zijn hoogste notering was de 291e plaats op de ATP-ranking van december 2017.

Hossam is opvallend genoeg niet de enige uit zijn familie die voor het leven is geschorst wegens matchfixing. Dat overkwam zijn broer Karim twee jaar geleden ook.

Het tennis ligt op dit moment stil door de coronacrisis. Alle toernooien voor de komende maanden zijn al afgelast waardoor er op zijn vroegst na de zomer pas weer wordt gespeeld.