Kim Clijsters speelt in haar eerste WTA-wedstrijd in acht jaar tijd tegen Kiki Bertens, zo heeft de loting van het toernooi in Dubai zaterdag uitgewezen.

Het WTA-toernooi van Dubai begint maandag. De 36-jarige Clijsters kreeg een wildcard voor het sterk bezette evenement.

Bertens is als nummer acht van de wereld als zesde geplaatst in Dubai. Ook de topspeelsters Simona Halep, Karoliná Plísková, Elina Svitolina, Belinda Bencic en Sofia Kenin spelen mee in het emiraat.

Bertens en Clijsters stonden nooit eerder tegenover elkaar, maar de Belgische is een groot voorbeeld voor de Nederlandse. "Je mag wel zeggen dat Kim Clijsters, toen ik jong was, mijn idool was. Het zou fantastisch zijn als ik ooit tegen haar kan spelen”, schreef Bertens drie weken in een column voor de BBC.

Clijsters won in haar carrière vier Grand Slams, voordat ze in 2012 stopte. De moeder van drie kinderen maakte eind vorig jaar bekend dat ze wilde terugkeren op het hoogste niveau. Door blessures moest ze deelname aan onder meer de Australian Open afzeggen.

Momenteel is Bertens actief op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg, waar ze zaterdag in de halve finales tegen Ekaterina Alexandrova speelt.