Het ABN AMRO World Tennis Tournament is donderdag met Stéfanos Tsitsipás en David Goffin opnieuw twee geplaatste spelers kwijtgeraakt. Bij het toernooi in Rotterdam zijn nog slechts twee van de acht geplaatste spelers over.

De als tweede geplaatste Tsitsipás verloor in de tweede ronde van de dertigjarige Sloveen Aljaz Bedene, de mondiale nummer 52. Het werd 7-5 en 6-4 op het hardcourt in Ahoy. Bedene strijdt met de negentienjarige Fransman Félix Auger-Aliassime om een plek in de halve finales van het ABN AMRO-toernooi.

Goffin, de nummer tien van de wereldranglijst, was in Ahoy als vierde geplaatst. Het pas achttienjarige Italiaanse talent Jannik Sinner was hem eerder op de dag in twee sets de baas: 7-6 (7) en 7-5.

Goffin was een ronde eerder nog te sterk voor Robin Haase, terwijl Sinner een walk-over had in de openingsronde. Zijn tegenstander Radu Albot meldde zich af, waarna er geen enkele speler te vinden was om zijn plek in te nemen.

Sinner, de mondiale nummer 79, speelt in de kwartfinales tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta, die zijn landgenoot Roberto Bautista Agut eerder al de baas was. Carreño Busta staat dertigste op de ATP-ranking.

Weinig toppers meer over in Ahoy

Woensdag raakte het ABN AMRO-toernooi al de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev kwijt, terwijl ook de Italiaan Fabio Fognini (5), Bautista Agut (6) en de Canadees Denis Shapovalov (8) hun geplaatste status niet waarmaakten.

De Rus Andrey Rublev, als zevende gerangschikt, staat wél in de kwartfinales. Hij was in iets meer dan een uur in twee sets te sterk voor de Kazach Alexander Bublik: 7-5 en 6-3. Titelverdediger en topfavoriet Gaël Monfils komt later nog in actie.

Ook voor de als vierde geplaatste David Goffin zit het toernooi in Rotterdam er al op. (Foto: Pro Shots)