De tennissers van Team Europa gaan ook na de tweede dag van de Laver Cup aan de leiding. De ploeg van captain Björn Borg staat dankzij overwinningen van Roger Federer en Rafael Nadal met 7-5 voor tegen Team Wereld.

Federer was zaterdag in een supertiebreak met 6-7 (5), 7-5 en 10-7 te sterk voor de Australiër Nick Kyrgios. Nadal, die zijn eerste partij speelde sinds zijn gewonnen US Open-finale, rekende vervolgens in twee sets af met de Canadees Milos Raonic: 6-3 en 7-6 (1).

In het dubbelspel moest Nadal wel een nederlaag incasseren. De negentienvoudig Grand Slam-winnaar ging samen met de Griek Stéfanos Tsitsipás met 4-6, 6-3 en 6-10 onderuit tegen Kyrgios en de Amerikaan Jack Sock.

Eerder op de dag zorgde John Isner tegen Alexander Zverev voor de andere overwinning van Team Wereld. Het Amerikaanse servicekanon klopte de Duitser met 6-7 (2), 6-4 en 10-1.

Rafael Nadal ging samen met Stéfanos Tsitsipás onderuit in het dubbelspel. (Foto: Pro Shots)

Team Europa won eerste twee edities

Na de eerste dag stond de Europese ploeg al met 3-1 voor. Zaterdag leverde iedere overwinning twee punten op. Zondag wordt het toernooi afgesloten en is elke zege goed voor liefst drie punten.

Op de slotdag staan er opnieuw drie enkelspelen en een dubbelspel op het programma. Het team dat als eerste op dertien punten staat, wint de Laver Cup.

De Laver Cup, die is vernoemd naar de Australische tennislegende Rod Laver, wordt sinds 2017 georganiseerd. De afgelopen twee edities werden door Team Europa gewonnen.