Naomi Osaka voelt zich fit genoeg om haar titel te verdedigen op de US Open. De knieblessure die ze onlangs opliep geneest voorspoedig. Roland Garros-finaliste Markéta Vondrousová kan daarentegen niet meedoen.

"Gelukkig herstel ik altijd snel", zei de Japanse nummer één van de wereld vrijdag in New York. "Het gaat steeds beter."

Osaka (21) moest vorige week bij het WTA-toernooi in Cincinnati opgeven door de knieblessure. "Elke dag kan ik weer iets langer trainen. Het ziet er goed uit", zei ze.

Vorig jaar pakte Osaka in New York haar eerste Grand Slam-titel door in een veelbesproken finale Serena Williams te verslaan. Na afloop ging het vooral over de woede-uitbarsting van de Amerikaanse tegenover de umpire.

Osaka won begin dit jaar ook de Australian Open. In de eerste ronde van de US Open treft ze de Russin Anna Blinkova, de nummer 93 van de wereld. "Ik voel me ontspannen en comfortabel hier. De laatste maanden waren mijn prestaties niet altijd goed, maar ik weet dat ik in New York altijd sterk speel. Ik maak me geen zorgen."

Markéta Vondrousová haalde eerder dit jaar nog de finale van Roland Garros. (Foto: Pro Shots)

Vondrousová meldt zich af wegens polsblessure

In tegenstelling tot Osaka moest Marketa Vondrousová zich afmelden voor de US Open. De twintigjarige Tsjechische, die eerder dit jaar de finale van Roland Garros kansloos verloor van de Australische Ashleigh Barty, heeft nog te veel last van een polsblessure.

"Tijdens mijn tweede training hier in New York werd mijn pols weer dik en pijnlijk", schrijft Vondrousová op Instagram. "Om tegen de beste tennissters te spelen op een Grand Slam-toernooi, moet ik 100 procent fit zijn. En helaas ben ik dat niet. Ik ga terug naar huis om met mijn doktoren te praten over de toekomst."

De US Open begint maandag en duurt tot 8 september. Bij de mannen is Novak Djokovic titelverdediger.