Arantxa Rus is woensdag op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Bastad. De Nederlandse pakte op het Zweedse gravel slechts één game tegen thuisspeelster Johanna Larsson: 1-6 en 0-6.

Rus kwam er geen moment aan te pas. Bij een 0-4-achterstand in de eerste set brak ze Larsson nog wel, maar na een medische time-out wist ze geen game meer te winnen.

Larsson, de voormalige dubbelpartner van Kiki Bertens, had in de eerste ronde van het WTA-toernooi de als eerste geplaatste Sorana Cîrstea verslagen.

Rus won afgelopen zondag nog het ITF-toernooi van Den Haag. Het betekende haar zeventiende titel in het ITF-circuit, het niveau onder de WTA-toernooien.

De nummer 135 van de wereld slaagde er twee weken geleden niet in om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. Ze verloor in de tweede ronde van de kwalificaties van de Belgische Ysaline Bonaventure.

Rus deed dit jaar nog niet mee aan het hoofdtoernooi van een Grand Slam. In 2018 strandde ze in de eerste ronde van Roland Garros, Wimbledon en de Australian Open.