Kiki Bertens staat donderdag in de tweede ronde van Wimbledon tegenover een speelster die ze nooit eerder trof: Taylor Townsend, de Amerikaanse nummer 123 van de wereld.

De nummer vier van de plaatsingslijst bereikte eenvoudig de tweede ronde door de Luxemburgse Mandy Minella maar vijf games te gunnen: 6-3 en 6-2. Townsend won in de eerste ronde met 6-2 en 6-3 van de Australische Arina Rodionova.

Hoewel het pas de eerste ontmoeting met Townsend is, weet Bertens al een beetje wat ze kan verwachten van de Amerikaanse.

"Ze is linkshandig en heel erg getalenteerd. Ze komt heel graag naar het net en speelt erg aanvallend. Ik moet zorgen dat ik zo veel mogelijk ballen terug heb en haar net een bal extra laat slaan", aldus Bertens.

"Ik zal haar veel aan het lopen moeten zetten, want daar is ze wat minder sterk in. En omdat ze veel naar het net komt, moet ik klaar zijn voor lage ballen en om passings te slaan."

De 23-jarige Townsend, in 2013 finaliste op Wimbledon bij de junioren, is de voormalige nummer 61 van de wereld. Bij haar debuut op een Grand Slam bij de senioren, in 2014 op Roland Garros, haalde ze meteen de derde ronde. Daarna wist ze nooit meer dan één partij te winnen op een Grand Slam-toernooi.

De Amerikaanse Taylor Townsend wist voor het eerst sinds 2014 de tweede ronde van een Grand Slam te halen. (Foto: ANP)