Andy Murray heeft dinsdag bevestigd dat hij op Wimbledon met Serena Williams mee gaat doen aan het gemengd dubbelspel. De Schot, die weer terug is na een slepende heupblessure, zal daardoor twee keer dubbelen op het Grand Slam-toernooi in Londen.

Er waren al langer geruchten dat de 32-jarige Murray en de vijf jaar oudere Williams een duo zouden vormen op Wimbledon. De 37-jarige Amerikaanse liet onlangs weten dat ze er wel voor openstaat om samen te spelen met de drievoudig Grand Slam-winnaar.

Murray doet op Wimbledon ook mee in het reguliere dubbeltoernooi. Hij vormt daar een duo met de Fransman Pierre-Hugues Herbert. Murray won onlangs nog met Feliciano López het grastoernooi van Queen's.

De tweevoudig Wimbledon-winnaar maakte daar zijn langverwachte rentree, nadat hij lange tijd uit de roulatie was door een slepende heupblessure. Murray liet zich na de Australian Open begin dit jaar opereren aan het gewricht. Hij vreesde nooit meer in actie te kunnen komen, maar voelt zich nu pijnvrij.

Serena Williams gaat dubbelen met Andy Murray. (Foto: Pro Shots)

Serena Williams doet wel mee in enkelspel

Het lijkt erop dat Murray op termijn ook zijn rentree zal maken in het enkelspel. Hij zei na zijn toernooizege in het dubbelspel op Queen's dat hij deelname aan de US Open eind augustus als serieuze optie ziet.

Williams doet op Wimbledon in tegenstelling tot Murray wel mee aan het enkelspel. De 23-voudig Grand Slam-winnaar begon het toernooi dinsdag met een zege op Giulia Gatto-Monticone: 6-2 en 7-5.

Wimbledon is maandag begonnen en duurt nog tot en met zaterdag 13 juli. Serena Williams won het toernooi al zeven keer; in 2016 voor het laatst.